Recepty online

Špargľa s cestovinami a krevetkami

Posted on the April 28th, 2010 under Jedlá z rýb,Jedlá zo zeleniny,Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Postup

Špargľu olúpeme, varíme 15 minút v dostatočnom množstve osolenej vody s kockou cukru. Špargľu na sitku necháme dobre odkvapkať. Hlavičky odrežeme a dáme bokom. Zvyšnú špargľu nakrájame na centimeter dlhé kúsky. Uvaríme  široké rezance. Medzitým varíme na miernom ohni smotanu s kúskami špargle a krabím mäsom približne 5 až 7 minút, až vznikne hladká omáčka, ktorú ochutíme trochou korenia a citrónovou šťavou. Krevety necháme odkvapkať, spolu s hlavičkami špargle ich vložíme do omáčky a 1 minútu povaríme. Rezance zlejeme  a necháme odkvapkať na sitku. Cestoviny upravíme s omáčkou na taniere a ozdobíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou.Suroviny

  • 500 g bielej špargle
  • soľ
  • 300 g širokých rezancov
  • 300 ml smotany
  • 20 g krabích tyčiniek
  • biele korenie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 75 g kreviet
  • kôpor alebo petržlenová vňať

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>