Recepty online

Slovenský guľáš

Posted on the April 15th, 2010 under Bravčové mäso,Hovädzie mäso by lu

Postup

Mäso pokrájame na kocky, osolíme a udusíme spolu s nadrobno pokrájanou cibuľkou na masti 10 minút. Pridáme koreniny, rozotretý cesnak, podlejeme vodou a dusíme 40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a spolu s pokrájanou paprikou a rajčinou ich dáme k mäsu. Zaprášime múkou, vodu dolejeme do objemu 3 l  a varíme znovu asi 40 minút. Podávame s chlebom. RADA: Príprava guláša v tlakovom hrnci trvá 40 minút.
Suroviny

  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 300 g bravčového mäsa
  • 400 g zemiakov
  • 5 Pl. roztopenej masti
  • 400 g cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajčina
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • mletá červená paprika
  • 1-3 strúčiky cesnaku

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>