Recepty online

Segedínsky guľáš

Posted on the April 13th, 2010 under Bravčové mäso by lu

Postup

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso pokrájame na kocky, ochutíme soľou a mletou červenou paprikou, dáme dusiť spolu s cibuľou a ak je treba, podlejeme ho trochou vody. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme kapustu, ostatné koreniny, podlejeme vodou a varíme do mäkka. Z múky a smotany si pripravíme zátrepku, ktorú za stáleho miešania pridáme do kapusty. Ešte spolu varíme 15 až 20 minút. Podávame s knedľou.

Suroviny

  • 600 g bravčového pliecka
  • 5 Pl masti
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 400 g kvasenej kapusty
  • 2 Pl hrubej múky
  • 1 kávová lyžica mletej červenej papriky
  • celé korenie
  • bobkový list
  • rasca
  • soľ
  • 1 šľahačková smotana

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>