Recepty online

Ryžový nákyp

Posted on the April 11th, 2010 under Sladké jedlá by lu

Postup

Ryžu uvaríme v mlieku, počas varenia pridáme soľ, 2Pl cukru a vanilkový cukor. Do horúcej ryžovej kaše zamiešame žĺtky a tuhý sneh vymiešaný s cukrom. Ohňovzdornú misu potrieme maslom. Do misy dáme polovicu ryžovej hmoty, poukladáme zavárané ovocie alebo na plátky postrúhané jablká a prikryjeme druhou polovicou ryžovej hmoty. Môžeme zapekať aj bez ovocia. Pečieme 15-20 min pri teplote 220-250 stupňov.

Suroviny

  • 300 g ryže
  • 6dl mlieka
  • 3Pl cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • trochu soli
  • 3 vajcia
  • kompót
  • maslo

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>