Pestrý špíz | recepty online
Recepty online

Pestrý špíz

Posted on the jún 26th, 2010 under Morčacie mäso by lu

Postup

Morčacie prsia nakrájame asi na kocky 3 cm. Namočíme do zmesi olivového oleja a sójovej omáčky a necháme odležať. Umyté cukety nakrájame na plátky asi 3 cm, ktoré potom rozpolíme. Šampióny umyjeme, papriky rozpolíme a očistíme, umyjeme a rovnako nakrájame na kocky asi 3 cm veľké. Rozpálime gril v rúre. Mäso napichujeme na ihlice striedavo so zeleninou. Zvyšnou marinádou potrieme zeleninu a posypeme sezamovými semiačkami. Špízy pečieme na plechu pod grilom asi 15 minút a raz otočíme. ( Špízy môžeme obmieňať dopredu podusenými plátkami zemiakov, mrkvi, brokolicou, kalerábom, karfiolom.)

Suroviny (na 4 porcie)

  • 300 g morčacích pŕs
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 250 g malých cukiet
  • 200 g malých šampiónov
  • 1 červená a žltá paprika
  • sezamové semiačka
  • 12 šašlikových ihlíc

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>