onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Hovädzie ragú

Postup

Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Potom nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom ho osolíme a okoreníme. Premiešame a zaprášime múkou, pridáme nakrájané čerstvé alebo sušené a dopredu namočené huby, pokrájané papričky, nastrúhané uhorky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme, až je mäso mäkké. Ak zostane omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť lyžicou múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme vňaťovou cibuľkou.

Suroviny

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice oleja
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 g húb
  • 2 štipľavé papričky
  • 4 malé sladkokyslé uhorky
  • 1 malý pohárik sterilizovaných cibuliek
  • 2 lyžice kečupu
  • 1 šálka vývaru
  • 1,5 dcl červeného vína
  • vňaťová cibuľka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *