Recepty online

Hovädzie na smotane (Sviečková)

Posted on the April 21st, 2010 under Hovädzie mäso by lu

Postup

Sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do tepla. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Potom pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie, prikryjeme a varíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme 15 minút. Z omáčky vyberieme korenie a bobkový list a pretrieme aj so zeleninou cez sito (alebo vymixujeme), pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso pokrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou. Podávame s haluškami, alebo knedlíkom.

Suroviny

  • 500 g hovädzej sviečkovice
  • 50 g údenej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • tuk
  • 1 cibuľa
  • koreňová zelenina (3 mrkvy, 2 petrzleny, 1 zeler)
  • mäsový vývar
  • 1 bobkový list
  • 2 zrnká nového korenia
  • hladká múka
  • 2,5 dcl smotany
  • cukor
  • citrónová šťava

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>