Hovädzí sendvič | recepty online
Recepty online

Hovädzí sendvič

Posted on the júl 25th, 2010 under Predjedlá, nátierky,Hovädzie mäso by lu

Postup

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Ciabattu pečieme 8-10 minút alebo podľa návodu na balení. Upečenú ciabattu vyberieme a udržiavame teplú. Mriežkovanú panvicu dobre rozohrejeme, mäso podľa chuti posolíme a okoreníme. Do panvice nalejeme olej, pridáme plátky mäsa a pražíme minútu z každej strany. Bochníčky ciabatty pozdĺžne rozkrojíme. Spodnú polovicu potrieme olivovou pastou, na ňu poukladáme kolieska paradajok a mäso. Roketu zalejeme citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ju na mäso, pokvapkáme výpekom z panvice a prikryjeme hornou polovicou ciabatty. TIP: Chuť mäsa môžeme ozvláštniť opražením na oleji ochutenom bylinkami alebo bylinky primiešame k rokete. Výborne sa k tomu hodia čerstvo potrhané lístky bazalky, alebo posekaná vetvička majoránu.

Suroviny (4 porcie)

  • 4 predpečené mini ciabatty
  • 12 tenkých hovädzích plátkov (spolu asi 350g)
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 3 lyžice pasty z čiernych olív
  • 4 paradajky pokrájané na kolieska
  • 45 g rokety
  • šťava z citróna
  • soľ
  • korenie

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>