Bryndzové halušky | recepty online
Recepty online

Bryndzové halušky

Posted on the apríl 13th, 2010 under Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Postup

Zemiaky očistíme a narajbeme na najjemnejšom strúhadle. (Pozor na prsty.) Pridáme vajíčko a postupne vmiešavame múku tak, aby cesto bolo primerane husté a pritom sa nerozvarilo, keď ho budeme variť. Pridáme soľ a hádžeme do vriacej vody. Keď halušky vystupujú na hladinu, dávame ich postupne do misky, kde je pripravená bryndza rozriedená s mliekom. Zo slaniny nakrájame kocky, opražíme ju na vlastnej šťave a hotové halušky si ňou na tanieri dochutíme. Nakoniec môžeme posypať pažítkou.

Suroviny na 2 porcie

  • 4 zemiaky
  • 1 vajce
  • soľ
  • polohrubá múka
  • 150 g bryndze
  • 1dcl mlieka
  • 3 plátky slaniny

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>