Recepty online

Bravčovina piatich vôní (na Woku)

Posted on the July 22nd, 2010 under Bravčové mäso by lu

Postup

Mäso pokrájame priečne cez vlákno na 5 mm rezančeky. Vo veľkom hrnci uvaríme rezance. Kým sa rezance varia, rozohrejeme wok alebo panvicu s ťažkým dnom. Nalejeme do nej olej a pohybujeme ňou tak, aby sa rozlial po stenách. Pridáme cibuľu, cesnak a pražíme 1 minútu. Potom pridáme korenie piatich vôní a pražíme ďalšiu minútu. Do panvice pridáme bravčové mäso a pražíme asi  3 minúty. Pridáme mladý zelený hrášok a papriku a pražíme 2 minúty. Prilejeme vývar, dobre premiešame a necháme zovrieť. Do panvice pridáme rezance a 2-3 minúty pražíme, aby sa všetky prísady dôkladne premiešali. Podľa chuti posolíme, okoreníme, ozdobíme lístkami koriandra a ihneď podávame.

Suroviny

  • 400 g chudého bravčového mäsa
  • 250 g stredne širokých čínskych vaječných cestovín
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 1 veľká cibuľa – najemno nakrájana
  • 1 veľký strúčik cesnaku roztlačený
  • 1 lyžica korenia piatich vôní
  • 300 g mladých strúčikov zeleného hrášku
  • 2 veľké červené papriky, bez semien
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý koriander na ozdobenie

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>