onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Biskupský chlebíček

Postup

Bielky ušľaháme s cukrom dohusta, zašľaháme žĺtky, pridáme múku, orechy, nadrobno nakrájané ovocie  a ostatné prísady a umiesime cesto. Vlejeme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebíček a upečieme v horúcej rúre do zlatova. Krájame až na druhý deň.

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • hrsť hrozienok
  • 75 g kandizovaného ovocia (sušeného ovocia)
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 50 g nakrájanej čokolády
  • 1 lyžica Solamylu
  • 50 g nasekaných orechov
  • citrónová kôra
  • štipka tlčeného anýzu
  • tuk a múka na vymastenie formy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *