Recepty online

Bačovský rezeň

Posted on the April 15th, 2010 under Bravčové mäso by lu

Postup

Mäso pokrájame na 8 rezňov alebo ak je to vysoké karé, alebo krkovička na 4 väčšie rezne. Pokrájané mäso dobre vyklepeme, jemne posolíme, na polovicu rezňa položíme plátok slaninky, plátok syra. Rezeň preložíme, zopneme špáradlom, namáčame v cestíčku, ktoré sme si pripravili z múky, vajec, soli a mlieka a vyprážame na rozpálenom oleji. Ak máme menšie rezne, použijeme 2 kusy mäsa na jednu porciu. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.

Suroviny

  • 600 g bravčového karé, alebo krkovičky
  • 40 g údenej slaniny
  • 50 g tvrdého syra Eidam alebo oštiepok
  • soľ
  • 2 vajcia
  • 5 Pl mlieka
  • 2,5 Pl hladkej múky
  • olej na vyprážanie

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>