Suroviny na cesto zmiesime, rozdelíme na dve časti a dáme do chladu. (1/3 na nastrúhanie a 2/3 na vyvaľkanie) Pripravíme si plnku: Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtka, pudingový prášok a vanilkový cukor. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka ho primiešame k tvarohu. Rozvaľkáme väčší kus cesta, prenesieme na formu, ktorú sme si natreli a posypali múkou. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nerobili bublinky pri pečení. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 210°C prvých 20 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopekáme asi 20 minút.
Suroviny (tortová forma):
- 200 g múka
- 100 g práškový cukor
- 150 g maslo
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 pl kakaového prášku
- 1 ks žĺtok
Plnka:
- 2 ks jemný hrudkovitý tvaroh
- 150 g cukor
- 2 ks žĺtkov
- 1 pl vanilkového pudingu v prášku
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 ks bielky