Postup
Cibuľu nakrájame na jemno, citrónovú trávu nastriháme nožničkami, alebo rozmačkáme plochým nožom a nasekáme najemno, povaríme s bielym vínom a vývarom. Maslo v hrnčeku rozpustíme, necháme prevrieť a zoberieme penu. Žĺtky vložíme do misky, pridáme vývar a cibuľu,citrónovú trávu, estragon a miešame nad parou, kým omáčka zhustne. Misku dáme dole zo sporáka a stále miešame, aby steny misky trochu vychladli. Tenkým pramienkom prikvapkávame maslo. Dochutíme soľou. Omáčkou polievame uvarenú špargľu. (Špargľu umyjeme, ošúpeme a vložíme do osolenej vody s lyžicou cukru a 10g masla. Varíme na miernom ohni približne 15 min.)
Suroviny
- 1 šalotka (cibuľa),
- zväzok citrónovej trávy
- 1 zväzok estragónu
- 6 drvených zrniek čierneho korenia
- 1 lyžica bieleho vína
- 1 lyžica silného zeleninového vývaru
- 4 žĺtky
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 500 g špargle