Pripravíme si bešamelovú omáčku. Karfiol umyjeme, očistíme a rozdelíme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a zbavíme šupky (obaríme horúcou vodou a šupka nám ľahko pôjde dolu) a nakrájame. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Na rozohriatom oleji opečieme cibuľku, potom pridáme paradajky a 5 minút opekáme na miernej teplote. Pec predhrejeme na 190 stupňov a formu vymažeme maslom. Do bešamelovej omáčky rozdrobíme gorgonzolu, miešame , až sa syr rozpustí. Do omáčky prelisujeme cesnak a vmiešame vajcia. Formu naplníme zemiakmi, karfiolom a paradajkami a prelejeme omáčkou. Pečieme asi 30 minút.
Suroviny
- 1,5 l bešamelovej omáčky
- 500 g karfiolu
- 3 ks stredne veľkých zemiakov
- soľ
- 3 ks paradajky
- 3 jarné cibuľky
- olej
- 150 g syra gorgonzoly (niva)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks vajcia
- maslo na formu