onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Kapustnica

Postup

Umytý bôčik a kosti,  posolíme, pridáme korenie a bobkový list a dáme variť asi na 2 hodiny.  Orestujeme cibuľku, pridáme na malé kocôčky nakrájané zemiaky a posypeme červenou paprikou. Pridáme kapustu, ktorú sme si podľa potreby prepláchli vodou aby nebola príliž kyslá,  zalejeme vývarom bez mäsa a kostí a varíme. Keď nám začne vrieť pridáme na drobno nakrájané mäso, huby a varíme ešte dve hodinky.  Nakoniec pridáme na plátky nakrájaný cesnak. 
Suroviny
  • 1/2 kg kyslá kapusta
  • 250 g bravčové údené koleno, alebo bôčik
  • 100 g bravčové kosti
  • 2 ks zemiaky
  • 50 g sušené huby
  • 20 g masť, alebo olej
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks bobkový list
  • 6 ks nové korenie
  • červená mletá paprika
  • soľ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *