Recepty online

Živánka

Posted on the April 13th, 2010 under Bravčové mäso by lu

Postup

Bravčové mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme 2 Pl horčice a dobre premiešame. Zemiaky a cibuľu  pokrájame na kolieska a osolíme. Špajdle polámeme na dĺžku 20 cm a napichujeme na ne striedavo zemiak, cibuľu, mäso. Poukladáme na vymastený pekáč. Pokvapkáme olejom alebo roztopenou masťou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 60 minút. Podávame so zemiakmi alebo ryžou a zeleniným šalátom.  RADA: Na sprestrenie môžeme použíť pri napichovaní surovín okrem bravčového mäsa klobásku, alebo bravčovú pečeň. Ak nemáme veľa času, výborná je zmes aj bez napichovania, navrstvením mäsa, zemiakov a cibule na dobre vymastený pekáč.

Suroviny

  • 600 g bravčového pliecka
  • 400 g cibule
  • 1000 g zemiakov
  • korenie
  • soľ
  • horčica
  • alobal
  • masť
  • olej

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>