Recepty online

Zemiaková polenta

Posted on the June 17th, 2010 under Prílohy, omáčky,Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Postup

Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a na jemno nastrúhame. Maslo vymiešame s vajcom, osolím, pridáme nastrúhané zemiaky, strúhanku, mlieko a vymiešame vláčne cesto. Preložíme do formy vymastenej maslom, uzavrieme a vo vodnom kúpeli varíme 20 až 30 minút. Uvarenú polentu vyklopíme na nahriaty tanier, chvíľku necháme odpočinúť a potom nakrájame na dieliky. Podávame ako prílohu k mäsitým pokrmom.

Suroviny

  • 200 g uvarených zemiakov
  • 15 g masla
  • 1 malé vajce
  • soľ
  • 30 g strúhanky
  • 1/2 šálky mlieka
  • maslo na vymastenie formy

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>