onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Postup

Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a na jemno nastrúhame. Maslo vymiešame s vajcom, osolím, pridáme nastrúhané zemiaky, strúhanku, mlieko a vymiešame vláčne cesto. Preložíme do formy vymastenej maslom, uzavrieme a vo vodnom kúpeli varíme 20 až 30 minút. Uvarenú polentu vyklopíme na nahriaty tanier, chvíľku necháme odpočinúť a potom nakrájame na dieliky. Podávame ako prílohu k mäsitým pokrmom.

Suroviny

  • 200 g uvarených zemiakov
  • 15 g masla
  • 1 malé vajce
  • soľ
  • 30 g strúhanky
  • 1/2 šálky mlieka
  • maslo na vymastenie formy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *