Recepty online

Waldorfský šalát

Posted on the máj 12th, 2010 under Šaláty,Kuracie mäso by lu

Postup

Cibuľu a mrkvu nakrájame na štvrťky. Odstrihneme vrch a listy zeleru. Zviažeme petržlenovú vňať, tymián a bobkový list = bouquet garni. Zo spodnej strany kuracích prsíčok stiahneme šľachy. Do panvice nalejeme vodu. Pridáme korenie, zelerové vrchy a listy, cibuľu, mrkvu a bouquet garni. Varíme 10-15 minút. Pridáme kuracie mäso a varíme ďalších 12 minút. Rúru zahrejeme na 180 stupňov. Orechy pečieme 5-8 minút do chrumkava. Zeler narežeme na 5 mm dielky. Kuracie mäso necháme vychladnúť  a nakrájame na kúsky. Z jabĺk vyberieme jadrovník. Jablká nakrájame na malé kocky a dáme ich do misy. Citrón prekrojíme a šťavu vyžmýkame na jablká. Zamiešame. K jablkám pridáme kuracie mäso, zeler, majonézu, jogurt a dve tretiny orechov. Dobre premiešame. Podľa chuti okoreníme. Prikryjeme a necháme v chladničke hodinu odležať. Ozdobíme zvyšnými orechmi. Suroviny (pre 6 osôb)

  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 4 zelené zelery
  • 5-6 stoniek petržlenovej vňate
  • 2-3 kúsky čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 4 vykostené kuracie prsíčka
  • 1 l vody
  • 10-12 guličiek čierneho korenia
  • 125 g vlažských orechov
  • 500 g kyslejších zelených jabĺk
  • 1 citrón
  • 175 ml majonézy
  • 175 ml bieleho jogurtu

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>