onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Vtáčie mlieko

Hrniec s hrubšími stenami vymažeme maslom, aby sa mlieko nelepilo. Dáme doň zovrieť mlieko. Medzitým vajcia rozdelíme, bielka s polovicou cukru a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. (Bielka ľahšie vyšľaháme, ak sme ich predtým dali schladiť do chladničky.) Keď zovrelo mlieko, snehové halušky do neho nahádžeme lyžicou. (Naraz sa všetky nezmestia). Keď halušky vyplávajú na povrch, otočíme ich a keď znova vyplávajú, vyberieme ich na misu. Plyn stíšime, aby nám mlieko nevykypelo. Z teplého mlieka vyberieme 3 dl, pridáme žĺtky a múku a nahladko rozmiešame. Túto masu postupne vlievame naspäť do mlieka a asi 5 minút varíme. Čas varenia závisí od toho, aké husté chceme mlieko mať. Stiahneme z ohňa, vmiešame druhú polovicu práškového cukru a 1 vanilkový cukor. Vylejeme do teplovzdornej misy a na vrch pokladieme snehové halušky po jednej, aby sa nelámali. (Ak krém nie je dosť hladký, tak ho rozmixujeme.) Dáme na chladné miesto  a keď vychladne, podávame v malých  miskách. 

 

Suroviny

  • 2 l mlieka
  • 8 vajec (Ak nám pri inom pečení zvýšia bielka, môžeme použiť ešte aj tie.)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 4 – 5 lyžíc múky
  • 1 lyžicu masla na vymazanie hrnca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *