Recepty online

Veľkonočný baránok z kysnutého cesta.

Posted on the April 10th, 2014 under Koláče a zákusky by lu

Z pol šálky mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme vanilku, citrónovú kôru, kvások z droždia, soľ, múku a mlieka toľko, aby bolo cesto vláčne ako na buchty. Nakoniec pridáme premyté hrozienka a olúpané, nakrájané, opražené mandle. Formu nahrubo natrieme maslom, posypeme strúhankou a naplníme cestom. Necháme vykysnúť, potom formu uzavrieme. Pečieme v stredne vyhriatej rúre a medzi pečením formu obrátime,aby sa baránok rovnomerne upiekol. Po upečení opatrne vyklopíme, pocukrujeme, urobíme oči z hrozienok a krk ozdobíme stuhou.

Suroviny:

  • 0,5 kg polohrubej múky
  • 12 dg masla
  • 12 dg cukru
  • soľ
  • 3 dg droždia
  • 1,3 l mlieka
  • 4 žĺtka
  • vanilka
  • citrónová kôra
  • hrsť hrozienok
  • hrsť mandlí
  • tuk a strúhanka na formu

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>