Recepty online

Teľacie na víne so špargľou

Posted on the máj 4th, 2010 under Teľacie mäso by lu

Postup

Na zahriatom masle krátko osmažíme nakrájaný cesnak, pridáme mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom. Zvýšime teplotu a necháme víno odpariť. Teplotu znížime a za stáleho miešania podusíme asi 5 minút. Mäso vyberieme, vložíme očistenú, nakrájanú špargľu, zalejeme vývarom  a 5 minút varíme. Mäso vrátime späť a 20 minút podusíme. Mäso a špargľu vyberieme, zabalíme do alobalu, aby nevychladlo, zo šťavy, masla  a trošky múky pripravíme zápražku. Odstavíme z ohňa, pridáme žĺtok zmiešaný so šťavou z jedného citróna a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Mäso a šparglu vrátime do panvice so šťavou, dôkladne premiešame a podávame.

Suroviny

  • 700 g teľacieho mäsa
  • 400 g špargle
  • 1 pohár bieleho suchého vína
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 žĺtok
  • petržlenová vňať
  • citrónová kôra
  • 80 g masla
  • trocha hladkej múky
  • 100 ml vývaru
  • 1 citrón

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>