Recepty online

Syrové rožky

Posted on the August 28th, 2012 under Koláče a zákusky by lu

Droždie dáme nakvasiť do slaného mlieka. Kvások pridáme k múke spolu s vajciami, kefírom, olejom a štipkou soli. Všetko dobre spracujeme a rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Margarín s 2 lyžičkami soli dobre vymiešame a rozdelíme na 6 častí. Z cesta vyvaľkáme kruhy s priemerom 30 cm. Naraz si pripravíme dva, jeden potrieme slaným margarínom, druhým ho prikryjeme a okraje dobre postláčame. Potom kruh rozrežeme na 16 rovnakých dielov a z výrezov stláčame rožky. Začneme širšou stranou a konce trošku ohneme. Takto postupne spracujeme všetko cesto. Rožky poukladáme do papierom vystlaného pekáča, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom a hodinu  necháme kysnúť. (90 rožkov sa zmestí na 3 pekáče. ) Kým posledné rožky postláčame, tie prvé už môžeme dať piecť. Rúru zohrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 nimút. Rožky uložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby, aby zostali aj do druhého dňa ako čerstvé.

Suroviny

  • 70 dkg múky
  • 1,5 dl mlieka
  • 2 lyžice kryštáľového cukru
  • 5 dkg droždia
  • 2 vajcia
  • 2 dl kefíru
  • 1 dl oleja

Na pomazanie

  • 2 lyžičky soli
  • 25 dkg margarínu

Na posypanie

  • 15 dkg strúhaného syra
  • 1 vajíčko

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>