Recepty online

Špargľová smotanová polievka

Posted on the April 24th, 2010 under Polievky by lu

Postup

Kuracie mäso a koreňovú zeleninu zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. Špargľu olúpeme, odkrojíme konce a uvaríme osobitne v osolenej vode s kockou cukru. Z 2 lyžíc masla a 1 lyžice múky urobíme zápražku a zalejeme precedeným vývarom, rozmiešame metličkou, osolíme, okoreníme a dokoreníme muškátovým orechom. Krátko povaríme. Pridáme pokrájané kuracie mäso a špargľu, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a povaríme. Každú porciu ozdobíme pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Suroviny

  • 250 g kuracieho mäsa
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 500 g špargle
  • biele mleté korenie
  • soľ
  • 30 g masla
  • lyžica hladkej múky
  • muškátový orech
  • 120 ml smotany
  • 1 vajce
  • pažítka, alebo petržlenová vňať

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>