onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľa s holandskou omáčkou

Postup

Špargľu umyjeme, ošúpeme a vložíme do osolenej vody s lyžicou cukru a 10g masla. Varíme na miernom ohni približne 15 min. Maslo na panvici roztopíme a odstavíme. Do plytkej nádoby dáme žĺtky, trochu soli a korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou (nie však vriacou) vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody a za stáleho miešania pridáme rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľu. Ochutíme vínnym octom, feferónkou a citrónovou šťavou. Spolu s uvarenou špargľou dáme na tanier a ihneď podávame.

Suroviny

  • 500 g špargle
  • 1 lyžica cukru
  • 1 l vody
  • 250 g masla
  • 3 žĺtky
  • mleté biele korenie
  • 1 malá cibuľa
  • 1 lyžica vínneho octu
  • trocha mletej feferónky
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • soľ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *