Recepty online

Špargľa s holandskou omáčkou s citrónovou trávou

Posted on the April 20th, 2010 under Jedlá zo zeleniny by lu

Postup

Cibuľu nakrájame na jemno, citrónovú trávu nastriháme nožničkami, alebo rozmačkáme plochým nožom a nasekáme najemno, povaríme s bielym vínom a vývarom. Maslo v hrnčeku rozpustíme, necháme prevrieť a zoberieme penu. Žĺtky vložíme do misky, pridáme vývar a cibuľu,citrónovú trávu, estragon a miešame nad parou, kým omáčka zhustne. Misku dáme dole zo sporáka  a stále miešame, aby steny misky trochu vychladli. Tenkým pramienkom prikvapkávame maslo. Dochutíme soľou. Omáčkou polievame uvarenú špargľu. (Špargľu umyjeme, ošúpeme a vložíme do osolenej vody s lyžicou cukru a 10g masla. Varíme na miernom ohni približne 15 min.)

Suroviny

  • 1 šalotka (cibuľa),
  • zväzok citrónovej trávy
  • 1 zväzok estragónu
  • 6 drvených zrniek čierneho korenia
  • 1 lyžica bieleho vína
  • 1 lyžica silného zeleninového vývaru
  • 4 žĺtky
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 500 g špargle

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>