onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľa s holandskou omáčkou, paradajkami a bazalkou

Postup

Špargľu umyjeme, olúpeme a odkrojíme drevnaté konce. Paradajky sparíme a olúpeme, vyberieme vnútro. Dužinu pokrájame na kocky. Bazalku umyjeme, pár lístkov odložíme na ozdobu, zvyšok jemne nakrájame. Špargľu zviažeme do zväzkov a varíme v osolenej vode 12 minút. Maslo rozohrejeme. V hrnčeku ušľaháme metličkami žĺtok s limetkovou šťavou, soľou a mletým bielym korením. Vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme do zhustnutia. Za stáleho šľahania po lyžičkách pridávame tekuté maslo. Nakoniec vmiešame 3 lyžice špargľového vývaru. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Vmiešame kúsky paradajok a nakrájanú bazalku. Špargľu vyberieme deravou naberačkou, necháme odkvapkať a rozdelíme na taniere. Odstránime niť. Obložíme plátkami šunky a polejeme omáčkou. Zdobíme bazalkovými listami. K pokrmu podávame nové varené zemiaky.

Suroviny

  • 2500 g bielej špargle
  • 2 veľké paradajky
  • 1/2 zväzku čerstvej bazalky
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • 130 g masla
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžičky limetkovej šťavy
  • 200 g šunky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *