onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Rozbíf

Rozbíf pripravujeme z dobre odležaného kusa hovädzej roštenky, ktorý by mal mať minimálne 1 kg. Mäso odblaníme, osolíme, potrieme mletým čiernym korením, olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 dni. Pred prípravou ho rukou naklepeme a premasírujeme, prudko opečieme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a potom pečieme vo vyhriatej rúre 30 až 60 minút bez podlievania. Po 30 minútach je rozbif vnútri krvavý, po 60 minútach je dôkladne prepečený. Upečený rozbíf pokrájame ostrým nožom na tenké plátky a podávame s rôznymi omáčkami alebo so zeleninou.

Suroviny

  • 1 kg roštenky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • masť na opekanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *