Recepty online

Roštenka po maďarsky

Posted on the June 16th, 2010 under Hovädzie mäso by lu

Postup

Roštenky na niekoľkých miestach pri okrajoch narežeme, aby sa mäso pri úprave neskrúcalo, zľahka naklepeme, posolíme, poprášime mletým korením a mletou paprikou. Vložíme ich do dobre rozohriateho oleja a po oboch stranách rýchle opečieme.Prisypeme kolieska cibule a opražíme do ružova. Potom zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme. Občas mäso obrátime a podľa potreby miene podlejeme. K takmer mäkkému mäsu prilejeme trochu vody s rozmiešanou múkou, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú feferónku, kocôčky olúpaných zemiakov, pásiky zelených paprík a za občasného miešania dodusíme všetko domäkka. Nakoniec podľa chuti osolíme.

Suroviny

  • 4 roštenky
  • soľ
  • mletá paprika
  • olej
  • 80 g cibule
  • 1v šálka vývaru
  • 20 g hladkej múky
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 feferónka
  • 400 g zemiakov
  • 2 zelené papriky

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>