onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Postup

Nadrobno posekanú cibuľu zapeníme na polovičke masti, pridáme pokrájané očistené huby, rascu, soľ, čierne korenie, trochu podlejeme vodou a dusíme. Potom pridáme vajce, namočenú a vytlačenú žemľu, a premiešame. Zemiaky vydlabeme a naplníme plnkou. Naplnené podlejeme vývarom z kostí (vodou) a prikryté dusíme. V smotane rozmiešame múku, zahustíme ňou šťavu, v ktorej sa dusili zemiaky a povaríme. 

Suroviny

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 žemľa
  • 1 vajce
  • 100 g čerstvých húb
  • 1 dcl kyslej smotany
  • 40 g masti
  • 10 g hladkej múky
  • 10 g cibule
  • rasca
  • čierne korenie
  • soľ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *