Plnené kaleráby | recepty online
Recepty online

Plnené kaleráby

Posted on the júl 21st, 2012 under Jedlá zo zeleniny,Kuracie mäso,Morčacie mäso by lu

Kaleráby ošúpeme a zrežeme z nich vrch, ktorý si odložíme na zakrytie. Kaleráby varíme v slanej vode do zmäknutia. Vyberieme ich z vody, vnútro vydlabeme a nasekáme ho nadrobno.  Na cibuľke podusíme mleté mäso, do ktorého sme primiešali vajce, strúhanku, soľ, trocha muškátového orieška a citrónovú šťavu. Nakoniec premiešame s vydlabaným vnútrom z kalerábu, vyplníme tým kaleráby, prikryjeme vrchmi a vložíme do pekáča. Kaleráby podlejeme vývarom, lyžicou oleja a pridáme nakrájanú mrkvu. Pečieme v rúre do mäkka.

Suroviny

  • 4 ks väčšieho kalerábu
  • 150 g kuracieho, alebo morčacieho mletého mäsa
  • olej
  • 1 ks cibuľa
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • štipka mletého muškátového orieška
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>