Recepty online

Pečené makové buchty

Posted on the február 3rd, 2014 under Sladké jedlá,Koláče a zákusky by lu

Z mlieka, žĺtka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 – 10 kúskov. Vyvaľkáme (alebo roztiahneme rukami) do kruhu a plníme lekvárom, makom, alebo tvarohom. Buchty kladieme na papier na pečenie na plech, nie tesne k sebe, pretože sa ešte trocha zväčšia a každú potrieme roztopeným maslo.
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Maková plnka: Mlieko s cukrom necháme zovrieť, pridáme zomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame.
Suroviny:
  • 200 g hladkej múky
  • 500 g polohrubej múky
  • 30 g droždia
  • 4 pl kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • šripka soli
  • 200 ml oleja
  • 200 ml teplého mlieka
  • maslo na potretie
  • lekvár
  • maková náplň
Maková plnka:
  • 1,5 dl mlieka
  • 160 g cukru
  • 260 g zomletého maku
  • citrónová kôra

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>