Recepty online

Pečená kačica

Posted on the apríl 2nd, 2010 under Kačacie a husacie mäso by lu

Postup

Kačicu nasolíme, necháme 2-3 hodiny odležať, vložíme na pekáč a pečieme v rozohriatej rúre pri 200 stupňoch 1,5-2 hodiny. Zo začiatku asi 10 minút zapečieme pri 250 stupňoch potom podlejeme vodou a pomaly pečieme. Počas pečenia oblievame kačicu výpekom. Asi po 1 hodine, ak sa vypečie veľa tuku, pozorne ho zvrchu odoberieme, aby sa neprepaľoval, dolejeme podľa potreby vodu, nakrájame jabĺčka a dopekáme za občasného polievania do chrumkava.

Suroviny

  • 1 kačica
  • soľ
  • 1-2 jablká

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>