Recepty online

Mäsové medailóniky s bylinkami

Posted on the July 31st, 2010 under Bravčové mäso,Morčacie mäso,Teľacie mäso by lu

Postup

Najprv uvaríme zemiaky. Medzitým papierovou kuchynskou utierkou osušíme medailóniky. Múku zmiešame so štipkou soli aj korenia a medailóniky v nej zo všetkých strán obalíme. Prebytočnú múku strasieme. V panvici rozohrejeme olej, pridáme polovicu masla a zohrievame, kým nezačne peniť, potom doň vložíme medailóniky. Opekáme z každej strany 2-3 minúty. Keď pichneme do hotového mäsa, mala by z neho vytekať číra šťava. Medailóniky vyberieme a udržujeme teplé. Zemiaky scedíme. Do hrnca v ktorom sa varili vlejeme zvyšnú lyžicu oleja a zohrejeme. Pridáme zemiaky a opatrne ich premiešame, aby sa ním obalili. Postupne pridávame špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme, osolíme. Prikryjeme a udržiavame teplé, kým si pripravíme omáčku. Panvicu vrátime na oheň a prilejem víno. Pridáme oheň, aby tekutina začala vrieť. Stierkou uvoľníme z dna panvice všetko, čo sa na ňu pripieklo. Varíme 1 minútu, alebo kým omáčka nezhustne. Panvicu odstavíme z ohňa a vmiešame zvyšok masla. Miešame, kým sa nerozpustí. Medailóniky posypeme miešanými bylinkami a polejeme vínovou omáčkou. Zemiaky so špenátom posypeme postrúhanou citrónovou kôrou a rozdelíme na taniere k medailónikom. Ozdobíme dielikom citróna na pokvapkanie.

Suroviny

  • 900 g umytých drobných nových zemiakov
  • 4 teľacie (bravčové alebo morčacie) medailóniky vyklepané na hrúbku 5 mm
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 45 g masla
  • 400 g listového špenátu
  • 1 citrón
  • 75 ml suchého bieleho vína
  • 4 lyžice posekaných byliniek (napr.  petržlenová vňať, trebuľka, pažítka, estragón)
  • soľ
  • korenie

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>