onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Masové guľky v paradajkovej omáčke

Najprv si pripravíme omáčku a to tak, že do hrnca dáme olej, pridáme hladkú múku a spravíme zápražku. Pridáme nové korenie, klinček, červenú papriku a vylejeme pasírované paradajky. Dolejeme vodu (cca 1,5L), ochutime cukrom a soľou – podľa chuti a necháme zovrieť.
Do misy dáme mleté mäso, vajíčka, surovú ryžu, korenie, majoránku, soľ, bylinky podľa chuti, prelisovaný cesnak a všetko dobre premiešame. Formujeme guličky, ktoré obalíme v múke. Do vriacej omáčky hádžeme rukou vyformované mäsové guľky, oheň zmiernime a varíme okolo 45 minút. Podávame s knedlíkom, cestovinami, zemiakmi, alebo chlebom.
Suroviny
Guľky:
  • 500 mletého mäsa (hovädzie, bravčové)
  •  1/2 pohára ryže
  •  2 ks vajíčka
  •  mleté čierne korenie
  •  majoránka
  •  3 ks pretlačený cesnak
  •  sušené bylinky podla chuti
  •  soľ
Omáčka:
  • 1/2 l pomodore (pasírované paradajky)
  • 3 ks nové korenie
  • 2 ks klinček
  • mletá červená paprika
  • olej
  • soľ
  • cukor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *