onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Makovo tvarohový koláč


mak2

Na dosku preosejeme múku, premiešame s kypriacim práškom, pridáme žĺtok, postrúhané maslo, práškový a vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto.

Medzitým ako dáme cesto do formy, si urobíme makovú a tvarohovú plnku.

Hladké cesto rozvaľkáme, vložíme do tortovej formy a kraje vytlačíme do výšky 3 cm. Potrieme makovou plnkou, potom tvarohovou a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 70 minút.

Maková plnka: Hrozienka umyjeme v horúcej vode, necháme odkvapkať, polejeme rumom a 10 minút necháme postáť. Do maku vmiešame cukor, škoricu, citrónovú šťavu, v mlieku rozpustené maslo a hrozienka.

Tvarohová plnka: Do tvarohu vmiešame cukor, žĺtky, smotanu a múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohu.

 

 

INGREDIENCIE

  • 125 g polohrubá múka
  • 1 KL kypriaci prášok do pečiva
  • 1 ks žĺtok
  • 75 g maslo
  • 25 g práškový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor

MAKOVÁ PLNKA

  • 30 g hrozienka
  • 2 PL rum (rumovej esencie)
  • 120 g mletý mak
  • 60 g práškový cukor
  • 1 KL mletá škorica
  • 2 PL citrónová šťava
  • 50 ml mlieko
  • 30 g maslo

TVAROHOVÁ PLNKA

  • 250 g mäkký tvaroh
  • 60 g práškový cukor
  • 2 ks vajce
  • 50 g kyslá smotana
  • 2 PL hrubá múka

 

koláčik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *