Lokše s makom | recepty online
Recepty online

Lokše s makom

Posted on the jún 16th, 2012 under Zemiakové, cestovinové a iné jedlá,Sladké jedlá by lu

Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a na pomúčenej doske nastrúhame. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Rozšúľame ho, pokrájame na kúsky, na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a pečieme na horúcej platni. Upečené pomastíme, potrieme lekvárom, posypeme mletým makom, cukrom a stočíme ako palacinku.

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • 60 g masti
  • 100 g slivkového lekváru
  • 60 g maku
  • 60 g práškového cukru
  • soľ

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>