onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Kysnuté cesto od babičky

Postup

V miske sa urobí z droždia, teplého mlieka a cukru kvások. Po 2 až 5 minútach kvasenia na teplom mieste pridáme všetky ostatné suroviny. Keď je cesto riedke pridáme trocha múky, keď je tuhé pridáme mlieko. Miesime 20 až 30 minút, kým sa cesto nelepí. Vymiesené cesto pomúčime a dáme vykysnúť na teplé miesto (asi na 45 minút). Keď nemáme k dispozícii teplé miesto môžeme dať cesto vykysnúť nad hrniec s teplou vodou, alebo na dvierka elektrickej rúry, ktorú máme zapnutú na 50 až 100 stupňov. Keď je cesto vykysnuté vyklopíme ho na pomúčenú dosku a vykrajujeme z neho kúsky podľa potreby.

Suroviny

  • 1 kocka droždia
  • 500 g preosiatej múky ( na langoše hladká, na ostatné polohrubá)
  • 3 dcl  vlažného mlieka
  • 2 lyžičky cukru
  • štipka soli
  • 1 dcl oleja
  • 1 žĺtko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *