onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Kura Teriyaki

Postup

Na prípravu marinády si nasekáme zázvor a cesnak. Pridáme sójovú omáčku, cukor, po 15 ml (1 lyžica) ryžového vína a sezamového oleja a 30 ml (2 lyžice) rastlinného oleja. Na prípravu dresingu prelejeme do inej misky 60 ml (4 lyžice) marinády. Pridáme zbytok ryžového vína a sezamového oleja. Rozšľaháme so zbytkom rastlinného oleja. Podľa chuti okoreníme a odložíme nabok. Nakrájame papriku na tenké prúžky. Namočíme ju do dresingu a necháme 1-2 hodinky zmäknúť. Z kuracích pŕs odstránime šľachy. Dáme ich do misky, polejeme marinádou a na 1-2 hodinky odložíme do chladna. Behom doby ich 3-4 x otočíme. Kuracie prsíčka opečieme. Tak 5-7 minút z každej strany. Potierame marinádou, kým nezhnednú. Necháme vychladnúť a nakrájame na tenko. Šalát natrháme na prúžky. Fazuľové klíčky nasypeme do misky, prelejeme vriacou vodou a necháme 1 minútu stáť. Potom ich necháme v sitku odkvapkať, prepláchneme a znovu necháme odkvapkať. Šalát s fazuľovými klíčkami nasypeme do misky. Pridáme paprikové prúžky s dresingom a dobre premiešame. Na veľký tanier poukladáme z jednej strany plátky kuraťa, druhú stranu doplníme šalátom. Suroviny (pre 4 osoby)

  • 1,25 koreňového zázvoru (ďumbier)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 125 ml sójovej omáčky
  • 30 ml (2 lyžice) cukru
  • 45 ml (3 lyžice) ryžového vína
  • 45 ml (3 lyžice) sezamového oleja
  • 125 ml rastlinného oleja
  • 1 červená paprika
  • 4 vykostené kuracie prsia
  • 1 hlávkový šalát
  • 125 g fazuľových klíčkov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *