Recepty online

Koložvárska kapusta

Posted on the April 13th, 2010 under Bravčové mäso by lu

Postup

Jednu cibuľu speníme na masti a pridáme na malé kocky pokrájané mäso, ochutíme soľou, pridáme červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Kapustu udusíme na cibuľke s rascou. Ryžu udusíme. Pekáč vymastíme, rozvrstvíme polovicu kapusty, ryžu, mäso a prikryjeme druhou polovicou kapusty. Navrch pokrájame klobásu alebo slaninku, zalejeme šťavou z mäsa a 20 minút zapekáme pri teplote 220 – 250 stupňov. Podávame s chlebom.

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa
  • 2 stredne veľké cibule
  • 700 g kvasenej kapusty
  • 250 g ryže
  • soľ
  • rasca
  • mletá červená paprika
  • 200 g údenej klobásky, alebo slaninky
  • 5 Pl masti

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>