Recepty online

Karfiolový (květákový) nákyp s gorgonzolou

Posted on the september 11th, 2012 under Jedlá zo zeleniny,Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Pripravíme si bešamelovú omáčku. Karfiol umyjeme, očistíme a rozdelíme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a zbavíme šupky (obaríme horúcou vodou a šupka nám ľahko pôjde dolu) a nakrájame. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Na rozohriatom oleji opečieme cibuľku, potom pridáme paradajky a 5 minút opekáme na miernej teplote. Pec predhrejeme na 190 stupňov a formu vymažeme maslom. Do bešamelovej omáčky rozdrobíme gorgonzolu, miešame , až sa syr rozpustí. Do omáčky prelisujeme cesnak a vmiešame vajcia. Formu naplníme zemiakmi, karfiolom a paradajkami a prelejeme omáčkou. Pečieme asi 30 minút.

Suroviny

  • 1,5 l bešamelovej omáčky
  • 500 g karfiolu
  • 3 ks stredne veľkých zemiakov
  • soľ
  • 3 ks paradajky
  • 3 jarné cibuľky
  • olej
  • 150 g syra gorgonzoly (niva)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks vajcia
  • maslo na formu

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>