Recepty online

Kačka

Posted on the január 27th, 2015 under Kačacie a husacie mäso by lu

Kačku pred pečením umyjeme,dobre osolíme zvonka aj zvnútra, posypeme rascou, vložíme do pekáča a necháme niekoľko hodín odpočívať (najlepšie cez noc). Na druhý deň vložíme pekáč do pece tak ako bol v chladničke, bez podlievania a pečieme BEZ OTVÁRANIA 4 hodiny pri nízkej teplote 120´C. Po 4 hodinách pekáč vyberieme, otvoríme, opatrne zozbierame vypečenú masť do čistého hrnčeka. Trošku masti necháme aj v pekáči, poprelievame ňou kačicu, potrieme mliekom a necháme odokryté dopiecť do chrumkava pri 200´C 15 minút z každej strany.

Podávame s dusenou kapustou a knedlíkom.

Suroviny
  • 2kg kacica,
  • soľ,
  • rasca
  • mlieko

Jeden komentár k 'Kačka'

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>