onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Jarná ryža

Postup

Do vriacej vody pridáme šťavu z polky citróna. Vsypeme ryžu, varíme 18-20 minút. Necháme dobre odkvapkať. Očistíme špargľu a odstrihneme drevnaté konce. Varíme 5-7 minút, kým nezmäkne. Odkrojíme špičky, stonky nakrájame na 1,25 cm dlhé kúsky. Očistíme zeler. Nakrájame ho na 7,5 cm dlhé kúsky a tie potom narežeme na úhľadné kocky. Plátky údeného lososa nakrájame ostrým nožom na 1,25 cm dlhé prúžky. Pripravíme si dresing ( zmiešame ocot a horčicu, pomaly zašľaháme olej, podľa chuti okoreníme.) Ryžu prelejeme 30 ml ( 2 lyžice) dresingom. Pridáme špargľu, zeler, lososa a šťavu z polky citróna. Všetky prísady dobre zamiešame a okoreníme. Necháme hodinu v chlade odležať. Suroviny (5 osôb)

  • 1 citrón
  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 250 g mladej špargle
  • 250 g krájaného údeného lososa
  • 3 zelerové nožičky
  • 45 ml (3 lyžice) estragonového octu
  • 10 ml (2 lyžice) dijonskej horčice
  • 175 ml saflorového oleja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *