Recepty online

Grilované pstruhy v horčicovej kôrke

Posted on the June 18th, 2010 under Jedlá z rýb by lu

Postup

Pstruhy očistíme, dôkladne opláchneme a osušíme a na každom boku asi trikrát narežeme. Ryby na povrchu aj vo vnútri osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do zárezov vložíme lístky estragónu. V mise rozmiešame olej s vínom, horčicou, pomarančovou šťavou, roztlčeným farebným korením a štipkou čerstvej alebo sušenej šalvie. Pstruhy položíme na rošt, potrieme marinádou a grilujeme dohneda. Počas grilovania ich otáčame podľa potreby, aby sa vytvorila kôrka. Každého pstruha nakoniec obložíme plátkom grilovanej šunky a podávame s dielikmi citróna.

Suroviny

  • 6 pstruhov
  • soľ
  • citrónová šťava
  • čerstvý estragón
  • 4 lyžice oleja
  • 1 dcl bieleho vína
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • šťava z 2 pomarančov
  • 1 lyžička tlčeného farebného korenia
  • šalvia
  • na obloženie 6 plátkov šunky
  • 1citrón

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>