Recepty online

Grilovaná špargľa

Posted on the Apríl 28th, 2010 under Jedlá zo zeleniny by lu

Postup
Špargľu olúpeme pomocou škrabky a odkrojíme drevnaté konce. Stonky špargle necháme radšej dlhšie, aby neprepadali roštom grilu. Očistenú špargľu vložíme do misky a zalejeme marinádou z oleja, mletého korenia a horčice. Premiešame rukou a necháme uležať 15 minút. Grilujeme na rošte až do skaramelizovania povrchu špargle. V dobe medzi grilovaním vložíme do mixéra zvyšný olej, horčicu a ocot a vytvoríme kašu. Grilovanú špargľu servírujeme na teplých tanieroch a zalejeme omáčkou.

Suroviny

  • 700 g špargle
  • 200 ml olivového oleja
  • soľ
  • mleté korenie
  • 2 lyžice balzamikového octa
  • 1 lyžica horčice

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>