Recepty online

Gemerské gule

Posted on the April 12th, 2010 under Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Postup

Zemiaky postrúhame, vytlačíme z nich prebytočnú vodu, pridáme múku a koreniny a zamiešame zemiakové cesto. Pridáme zomleté alebo nadrobno posekané údené mäso, znova zamiešame, tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a varíme 5-7 minút  v osolenej vode až kým vyplávajú na povrch. Pri dávaní do vody zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno nádoby a varíme opatrne, aby sa nerozvarili. Podávame s opraženou slaninkou alebo s dusenou kvasenou kapustou.

Suroviny

  • 1,5 kg surových zemiakov
  • 300 g údeného mäsa
  • 100 g hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • rozotretý cesnak
  • 120 g údenej slaninky

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>