onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Dusená červená kapusta

Do hrnca vložíme pokrájanú kapustu, prelejeme vriacou vodou, tak aby bola prikrytá. Minútu necháme odstáť a vodu potom zlejeme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a 10 minút ju smažíme na miernom ohni. Pridáme kapustu, jablká, šťavu z jedného citróna, klinčeky, celé čierne korenie a med. Za stáleho miešania necháme zovrieť, prikryjeme, zmiernime oheň a dusíme na najnižšom stupni. Zmes dusíme asi 1 1/4 hodiny za občasného miešania. Vyberieme klinčeky a čierne korenie. Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo med a dochutíme korením alebo soľou a podávame. 

Suroviny

  • 1 červená kapusta nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 2 cibule (nakrájané na drobno)
  • 2 veľké jablká (olúpané a nahrubo nastrúhané)
  • šťava z 1 – 2 citrónov
  • 3 klinčeky
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 2 lyžičky medu
  • soľ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *