Recepty online

Cviklová polievka s mäsom

Posted on the April 5th, 2012 under Polievky,Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Cviklu ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Kyslú kapustu pokrájame, mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Klobásu umyjeme a pokrájame na kolieska. Hovädzie mäso dáme variť v celku do studenej osolenej vody s celým čiernym korením a bobkovým listom. Po pol hodine varenia pridáme pripravenú červenú repu, kyslú kapustu, mrkvu, petržlen, cibuľu a klobásu. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do polievky. Nakoniec zjemníme kyslou lahôdkovou smotanou. Podávame s čiernym chlebom.

Suroviny

  • 150 g cvikly
  • 120 g kyslej kapusty
  • 50 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 100 g údenej klobásy
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 dcl kyslej smotany

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>