Recepty online

Chlieb

Posted on the február 17th, 2015 under Zemiakové, cestovinové a iné jedlá,Koláče a zákusky by lu

Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu poriadne miesime. Nakoniec zakryjeme a necháme kysnúť 6-12 hodín.
Potom cesto vyklopíme na plech, vyformujeme bochník, prerežeme vrch cesta do kríža a necháme ešte hodinku dokysnúť.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 230 C /elektrická/ na 20 min. Nesmie sa otvárať! Potom teplotu rúry znížime na 180 C a dopečieme 40 min. Po dopečení vyberieme chlieb z rúry a položíme na čistú utierku.

Suroviny

  • 3 poháre hladkej múky (600g)
  • 1,5 pohár vlažnej vody
  • 1  sušené droždie (7g)
  • 1,5 lyžička soli
  • drvená rasca

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>