onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Cheesecake – sladká syrová torta

Keksíky si podrvíme, polejeme roztopeným maslom a vzniknutú hmotu rukami natlačíme do formy, ktorú sme si celú vytreli maslom a dali do nej papier na pečenie. Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch a necháme vychladnúť.

V miske si vymiešame tvarohy/syry, preosiaty cukor, pridáme citrónovú a vanilkovú esenciu, kyslú smotanu a postupne pridávame vajíčka. Krém vylejeme na keksový podklad, rovnomerne rozotrieme, necháme 5 minút odpočívať a dáme piecť. Pečieme 30 minút na 180 stupňov a 20 minút na 110 stupňov vo vodnom kúpeli, aby sa nám moc nevysušil. (Alobalom z vonku obalenú tortovú formu, položíme na plech s vodou.) Pri pečení rúru neotvárame, aby nám koláč neklesol. Po dopečení otvoríme rúru a neháme v nej koláč vychladnúť. Vychladnutý vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

 

Suroviny:

    • korpus:
      •  300 g keksíkov ( nejaké sladké hnedé ako napríklad: Hobbits, Opavia )
      •  120 g maslo
    • Plnka:
      •  400 g smotanový termizovaný syr ako napr. Lučina, Philadelphia
      •  400 g jemný tvaroh
      •  250 g práškový cukor
      •  200 g kyslá smotana
      • vanilka (buď sušená, esencia, alebo vanilkový cukor)
      • 3 ks vajcia
      •  1 ks žĺtok
      • citrónová esencia, alebo kôra z chemicky neošetreného citróna
     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *